Heb jij hem al? Het Museumnacht Maastricht ticket? Met dat ene kaartje bezoek je vanavond en vannacht, van 7 op 8 april, maar liefst 13 art venues waar je de hele avond lang kunt genieten van kunst, kunst en nog meer kunst! Tijdens deze tweede editie van Museumnacht Maastricht zijn de deuren van de deelnemende locaties geopend van 20 tot 1 uur. In de huiskamer van Townhouse Designhotel Maastricht hangt tijdens de Museumnacht én daarna een expositie van niemand minder dan topkunstenaar Sidi El Karchi. Kom je kijken?

De kleurrijke werken van Sidi El Karchi herbergen stuk voor stuk een persoonlijke beleving of emotie waarna hij zich laat leiden door het schilderen zelf. De personen die hij portretteert zijn vaak mensen die hij kent, vastgelegd in een geconcentreerd beeld op basis van een specifieke herinnering of gevoel. En niet zonder verdienste: in 2011 ontving El Karchi de inspiratieprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg. Bij de 6 geselecteerde portretten van Sidi hangen 6 gedichten van bevriend schrijver Abdelkader Benali. Hij hield de kunstwerken tegen het licht met eenzelfde aantal sonnetten, rijmende gedichten van 14 regels, die hij speciaal voor deze 6 stukken schreef.

Expositie Sidi El Karchi bezoeken

Dankzij de samenwerking tussen Townhouse Designhotel Maastricht en Galerie Post + García kun jij de expositie van Sidi El Karchi gratis bezoeken in de huiskamer van het hotel, iedereen is hier ten allen tijde welkom, óók als je geen Museumnacht Maastricht ticket hebt en ook na de Museumnacht. De expositie hangt er nog tot en met eind april.

Zien we je tijdens Museumnacht Maastricht?

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht