Het is echt waar, op 6 november draait het om Mexicaanse nacho’s. Een korte geschiedenisles leert ons dat de Nacho’s per toeval bedacht zijn door chefkok Anaya in 1943. Hij vindt ergens in dat jaar weinig bruikbare ingrediënten in zijn keuken van Victory Club in Piedras Negras en besluit creatief te zijn met de producten die hij wél nog heeft: hij snijdt tortilla’s hij in driehoeken, smelt er kaas overheen en strooit jalapeño pepers eroverheen. Het eerste nacho-recept is geboren en we zijn hem dankbaar, nacho’s staan dan ook niets voor niets op het menu van Townhouse voor als je zin hebt in een lekkere snack. Vandaag de dag zijn er al veel meer varianten van nacho’s en ze zijn allemaal even lekker. Omdat we iedereen op de Dag van de Nacho willen laten meegenieten van deze overheerlijke snack delen we drie recepten met je!

Nacho’s à la Townhouse

Wat heb je nodig

Zak naturel nacho chips, 48+ geraspte kaas, tomatensalsa

Hoe maak je het

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden. Pak daarna een mooie ovenschotel en verdeel de nacho chips over het hele oppervlak. Vervolgens strooi je de 48+ geraspte kaas over de nacho’s. Plaats het tien minuten in de voorverwarmde oven. Tot slot schep je de tomatensalsa over de warme nacho’s met gesmolten kaas, of ernaast.

Nacho’s met huisgemaakte guacamole

Wat heb je nodig

1 zak naturel nacho chips, 2 rijpe avocado’s, 1 fijngesneden tomaat, 1 fijngesneden sjalot, 1 teentje geperste knoflook, ¼ fijngesneden jalapeño peper, rasp en sap van 1 limoen, klein bosje gehakte koriander, zout, peper

Hoe maak je het

Haal het vruchtvlees uit de avocado’s met een lepel en gooi de pit weg. Prak het vervolgens fijn met een vork en voeg de stukjes tomaat, sjalot, knoflook en jalapeño toe. Nadat je het goed door elkaar hebt gemixt voeg je de rasp van de limoen toe. Tot slot breng je het op smaak met het sap van de limoen, de verse koriander, peper en zout.

Lekker luxe nacho’s

Wat heb je nodig

1 zak naturel nacho chips, 250 gram rundergehakt, 1 fijngesneden tomaat, 1 fijngesneden rode paprika, 1 fijngesneden ui, 1 fijngesneden jalapeño, 100 gram geraspte kaas, 125 gram crème fraîche, peper, zout

Hoe maak je het

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden, rul ondertussen het gehakt met de ui gaar en breng het op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens de paprika, tomaat en jalapeño toe en bak deze even kort mee. Pak een ovenschaal, leg er een laagje nacho chips in en schep het gehaktmengsel hier overheen. Vervolgens verspreid je de crème fraîche over het gehaktmengsel en leg je de rest van de nacho chips op. Bestrooi tot slot de chips met de geraspte kaas en zet de schaal 15 minuten in de oven.

Goed nieuws voor iedereen die vandaag bij ons logeren in Townhouse trouwens. Je hebt ongetwijfeld al een beetje trek gekregen na het lezen van deze recepten, omdat het Dag van de Nacho is trakteren we alle logees de hele middag en avond op nacho’s. Niet getreurd voor degene die er toevallig vandaag niet is, nacho’s staan het hele jaar door gewoon op onze kaart.

Eet smakelijk!


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht