Ondernemen op de meest duurzame manier is voor ons een tweede natuur, we vinden het vanzelfsprekend om bijvoorbeeld afval te scheiden, overal LED-verlichting te gebruiken en water te besparen waar mogelijk. Vandaag is het de Dag van de Duurzaamheid in heel Nederland en willen we als hotel graag laten zien hoe duurzaamheid onderdeel uitmaakt van jouw verblijf als je in Townhouse Hotel Maastricht komt logeren. Wie weet raak je bovendien zelf geïnspireerd om thuis ook, of nog meer dan voorheen, duurzamer te wonen. Kijk je mee?

Do not disturb vogel Pieteke gemaakt door Regalo

Al onze ‘do not disturb’ bordjes die je aan de deur van je logeerkamer kunt hangen om niet gestoord te worden, zijn gemaakt door mensen met een verstandelijke beperking werkzaam bij instantie Regalo. De Pietekes zijn van hout en worden allemaal met de hand geverfd, geen enkele is hetzelfde. Bij Regalo maken ze naast de Pietekes nog veel meer schilderijen, servies, kaarten en allerlei andere leuke cadeaus, ze hebben zelfs een winkel aan het Sterreplein voor als je iets moois wilt uitzoeken!

Drukwerk op milieuvriendelijk papier

Het papier dat wij gebruiken voor ons drukwerk is van houtvrij natuurkarton omdat dit een stuk minder belastend is voor het milieu dan een papiersoort waarin relatief veel hout gebruikt wordt. Ook niet onbelangrijk is dat we dit papier ook nog eens hartstikke mooi vinden.

Tweedehands servies van Mosa, Sphinx en Société Céramique

De porselein-industrie is iets waarmee Maastricht een flinke groei heeft doorgemaakt in de 19e eeuw, het hoort bij de stad! Het is dan ook niet voor niets dat we alleen maar tweedehands servies van de Maastrichtse merken Mosa, Sphinx en Société Céramique gebruiken. Een gezellige mix van servies, net zoals thuis, en tegelijkertijd een duurzame oplossing doordat we bestaande producten hergebruiken.

Gebruikte kleding naar een goed doel

We wisselen drie keer per jaar van bedrijfskleding en geven onze gebruikte kleding vervolgens weg aan een goed doel. We zijn twee weken geleden onze nieuwe winter outfits gaan dragen nu het kouder wordt, onze zomer outfits zijn echter nog prima draagbaar en we doneren ze dan ook het liefst aan de mensen die de kleding hard nodig hebben.

Dit zijn maar een paar voorbeelden van wat wij doen om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, we geven je graag nog meer informatie als je nieuwsgierig bent. Als je in de buurt bent kunnen we je ook een rondleiding geven om te laten zien wat we nog meer doen! Alle maatregelen voor milieu en maatschappij bij elkaar, hebben er afgelopen jaar voor gezorgd dat we met heel La Bergère Group de IMMENS MVO-award gewonnen hebben en daar zijn we apetrots op. Meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid vind je overigens op www.dagvandeduurzaamheid.nl.


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht