Net zoals je dat thuis soms doet, gebeurt het ook in Townhouse Designhotel Maastricht: je geeft de inrichting een opfrisbeurt, zet dingen op een nieuwe plek, doet spulletjes weg en er komen nieuwe dingen bij om je interieur weer helemaal zo te maken dat jij je thuis voelt. Als je recent in Townhouse geweest bent dan heb je het al gezien, de woonkamer is van top tot teen in een nieuw jasje gestoken! Je krijgt nu nóg meer het gevoel dat je bij ons thuiskomt en dat is onveranderd de basis van ons hotelconcept: dagelijkse dingen bijzonder maken.

De lobby van Townhouse: een woonkamer

In Townhouse Designhotel Maastricht spreken we altijd over de ‘woonkamer’ in plaats van ‘lobby’, net zoals onze ‘receptie’ de ‘keuken’ is in het midden van die woonkamer. Hotelkamers zijn logeerkamers, bij ons kom je logeren in plaats van overnachten. De ervaring leert bovendien dat onze logees meer en meer belang hechten aan huiselijkheid inclusief de nodige ontspanning als tegenhanger van een gejaagde omgeving. Die huiselijkheid komt nu nog sterker terug doordat we gezellige hoeken hebben ingericht in de woonkamer, net zoals thuis, waaronder een leeshoek, kleine bibliotheek, spellenhoek, bar en een nieuw ingedeelde ontbijtkamer.

Op basis van het originele concept van interieurdesigner Tim der Haag is de restyling gedaan door FFoon (Debbie Pool), in samenwerking met Mosa en Kringloop Zuid hebben we de nieuwe look en feel vormgegeven. Op een aantal plekken in het hotel zie je nu kleurrijke Mosa tegels waaronder in de etalage en het serviesgoed is verder uitgebreid. Bij Kringloop Zuid haalden we fotolijstjes, lampen en andere accessoires zoals een ouderwetse letterbak en boeken die het helemaal afmaken. Een van de etalages wordt gesierd door een mooie schommelstoel van HAY, het eerste element van onze nieuwe samenwerking met Stijl Fashion Group en Flinders. In welke hoek je ook zit, het is er een om met andere logees samen te komen om koffie, thee of een slaapmutsje te pakken, een boek of tijdschrift te lezen, een spel te spelen of wat te werken. Net zoals thuis en nog gezelliger dan voorheen.

Ook de huisstijl en kleding in een nieuw jasje

Net als de woonkamer, heeft ook de huisstijl van Townhouse een opfrisbeurt ondergaan. Er zijn nieuwe kleuren bijgekomen en die zie je niet alleen terug op de bordjes her en der in de woonkamer, maar ook in de Mosa-tegels in de etalage en op een aantal muren. De kleding van de receptie-medewerkers is een mix van nieuwe kleding van onder andere onze kledingpartners Noir en Stijl Fashion Group én mooie vintage details die op meerdere manieren met elkaar te combineren zijn. Zo draagt iedereen iets anders en bij elkaar is het toch een perfect geheel.

Nieuwe informatie app voor logees

De restyling is nog niet alles, we hebben ook onze service aan logees nog verder uitgebreid. Was de receptie al het persoonlijke aanspreekpunt voor alle vragen en persoonlijk advies, kun je nu ook alle informatie over onze favoriete restaurants en winkels, in- en uitchecktijden en alles dat je nog meer wilt weten terugvinden in onze informatie app zodra je ben ingecheckt.

Je leest het goed, Townhouse Designhotel Maastricht is volop in ontwikkeling. Kom je binnenkort een keer logeren in Maastricht om de restyling zelf te aanschouwen?


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht