Ieder jaar kijken wij er weer naar uit: de TEFAF, The European Fine Art Fair, in Maastricht. Dit jaar vindt hij plaats van 11 tot en met 20 maart en net als ieder jaar zet alles en iedereen in de stad haar beste beentje voort om kunstliefhebbers van over de hele wereld een warm welkom te heten. Wij doen dat dit jaar met een wel hele bijzondere expositie van Galerie Atelier Ut Glaashoes in onze woonkamer. Ik vertel je er graag meer over!

De TEFAF is de grootste kunstbeurs ter wereld en vindt al sinds 1988 plaats in Maastricht. Kunstverzamelaars, liefhebbers, mensen uit de buurt, investeerders en ondernemers komen naar het MECC toe om te genieten van de oude tot moderne en hedendaagse kunst. Bijna 300 galeries van over de wereld etaleren tien dagen lang hun werken aan het publiek en niet alleen schilderijen maar ook juwelen, designstukken en objecten, bij elkaar zijn het meer dan 30.000 kunstwerken! Stuk voor stuk tentoongesteld in afwachting van hun volgende eigenaar.

TEFAF hotel in Maastricht

In Townhouse Designhotel Maastricht zorgen we net als voorgaande jaren voor een shuttle service die onze logees binnen enkele minuten netjes afzet voor de ingang van het MECC. Dit jaar heeft de periode rondom de TEFAF een extra feestelijk randje voor ons, we hebben namelijk een expositie in onze Townhouse-woonkamer tentoongesteld van Galerie Atelier Ut Glaashoes. Deze werken zijn gemaakt door mensen met een beperking en wij laten ontzettend graag hun kunst aan de wijde wereld zien omdat hij absoluut gezien mag worden! Waarom juist deze expositie? Omdat wij als organisatie het van groot belang vinden om samen te werken met de mensen en bedrijven om ons heen om op die manier een steentje bij te dragen aan onze maatschappij. Wij dragen Ut Glaashoes een warm hart toe en vinden het een eer om ze een podium te bieden. Iedereen, ook niet-hotelgasten, is van harte welkom om de expositie te komen bekijken: hij is te bewonderen tot eind april!

Wij raden het je van harte aan om de TEFAF te bezoeken, ook als je er al eerder geweest bent. Ieder jaar zie je nieuwe werken, ervaar je een nieuwe bron van inspiratie, filosofie en geschiedenis. Een bijzondere dag of zelfs meer dagen als je een TEFAF seizoenkaart neemt. Mocht je in bij ons in Maastricht willen overnachten, dan kan dat. Townhouse Designhotel Maastricht maakt graag je logeerkamer voor je klaar. De kunst van het slapen bemachtig je zelf, onze medewerkers zorgen voor een fijn verblijf en brengen je na het ontbijt persoonlijk naar het MECC toe.

TEFAF 2016 bezoeken en entreeprijzen

De TEFAF is iedere dag geopend van 11 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds, alleen op zondag 20 maart is de kunstbeurs geopend tot 6 uur.

Een dagkaart voor één persoon kost € 40,-.en er is zo veel te zien dat je misschien liever kiest voor een seizoenkaart waarmee je alle dagen naar binnen mag, die kost € 100,- en je krijgt er de TEFAF catalogus bij. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen en voor kinderen van 12 tot 18 jaar is er een ticket voor € 20,-. Je koopt de tickets in de webshop van de TEFAF of aan de dagkassa.

Een bezoek aan de TEFAF is er voor iedereen of je nu kunst wilt kopen of alleen maar bewonderen. Afgelopen jaar zijn maar liefst 75.000 naar de kunstbeurs geweest, wij hopen dat het dit jaar weer net zo’n succes wordt!

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht