Iedereen in Maastricht heeft het 7 tot en met 9 februari 2016 met hoofdletters in zijn agenda staan: carnaval! Hier in Limburg noemen we het ‘vasteloavend’, carnaval in dialect. Het zijn de laatste drie dagen voor de vastentijd en die vieren we volop door verkleed over straat te gaan en te genieten van muziek, gezelligheid, eten en een biertje in de hand.

Carnaval vieren in Maastricht

Carnaval speelt zich vooral af in de buitenlucht op de Markt, het Vrijthof, Onze-Lieve-Vrouweplein en de Platielstraat en het Amorsplein daar tussenin. De carnavalsmuziek danst door de straten waar een bonte mensenmassa volop in de feeststemming is. Voor veel mensen is carnaval het hoogtepunt van het jaar en daarom werken zij vaak al maanden voorafgaand aan het feest aan hun zelfgemaakte kostuum, de een nog mooier dan de ander! Ook vindt ieder jaar het Vastelaovendsleedjeskonkoer plaats, het songfestival voor Limburgse carnavalsliedjes, dit jaar is ‘Kampioene van de nach’ van Spik & Span uit Susteren. Wij raden je aan om de tekst alvast uit je hoofd te leren omdat je dit liedje tijdens carnaval ontzettend vaak gaat horen op straat of in het café.
‘Carnaval begint op zondag 7 februari om 12.11 uur met 11 schoten uit het Momus-kanon op het Vrijthof. Tegelijkertijd vertrekt een optocht vanuit Sint Pieter richting het Vrijthof met daarin ’t Mooswief, hét symbool voor carnaval in Maastricht.Op het Vrijthof wordt ’t Mooswief omhoog getakeld om vanaf die plek een oogje in het zeil te houden voor een geslaagd carnaval. Carnaval is afgelopen op dinsdag 9 februari om 23.59 uur als ’t Mooswief omlaag wordt gelaten.

Carnavalsoptocht Maastricht 2016: Boonte Störm

‘Op carnavalszondag vindt traditioneel de grote carnavalsoptocht plaats. Het is een echte familiedag in Maastricht waarop het hele gezin carnaval viert en naar de optocht komt kijken. De carnavalsoptocht vertrekt precies om 13.33 uur bij Townhouse op de hoek: in de buurt van de Stationsstraat en de Lage Barakken. Daarna trekt hij door de Wycker Brugstraat, de Maas over via de Sint Servaasbrug, Kesselskade, Hoenderstraat, Markt, Grote Gracht, over het Vrijthof om te eindigen op het Keizer Karelplein.

Carnaval in de Townhouse woonkamer

Speciaal voor carnaval hebben we een aantal hilarische feestbrillen, slingers en gadgets voor je klaarliggen zodat je last-minute toch nog verkleed kunt deelnemen aan het feest, mocht je geen carnavalspakje hebben meegenomen. Om het moment te vereeuwigen kun je voor onze eenmalige carnavals-fotowall een polaroid foto nemen. We zetten alvast onze carnavalsmuziek aan zodat je in de stemming komt! Luister hem alvast via Spotify hier beneden. In de ochtend liggen paracetamol en een flesje water voor je klaar mocht het de avond ervoor erg gezellig zijn geweest, bovendien serveren we traditiegetrouw typisch Limburgse nonnevotten, lekker gebak dat we alleen tijdens carnaval eten!

Kom je in Maastricht logeren tijdens carnaval?

Carnaval vier je niet één, maar drie dagen. Ben jij nog op zoek naar een slaapplek in Maastricht voor deze carnaval? Townhouse Designhotel Maastricht ligt vlak bij het centraal station en op loopafstand van alle gezelligheid. Ook deze carnaval hebben we weer speciale carnavalsaanbiedingen (inclusief gratis paracetamol voor je kater). Moeite met het kiezen van een carnavalsoutfit? Ook daarmee kunnen we je helpen! Meld je aan de receptie of bij één van onze medewerkers voor tips en advies!

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht