De vorige keer heb ik Ayse aan jullie voorgesteld, onze assistent hotelmanager. Deze keer is het de beurt aan Jeroen Berghof die als rechterhand van ons hoofd housekeeping iedere dag opnieuw zorgt voor een onberispelijk schoon verblijf voor onze logees. Een onmisbaar element in onze service aan gasten. Bovendien zijn we er trots op dat we met Jeroen als vaste medewerker een structurele bijdrage leveren aan The Masters, een initiatief dat ervoor zorgt dat jongeren met een beperking volledig kunnen participeren in de samenleving. En hoe! Wil je weten hoe het er achter de schermen aan toe gaat in Townhouse? Vandaag is Jeroen aan het woord over housekeeping.

Dagelijks zorgen voor onberispelijke kamers

‘Iedere dag begint met het samen doornemen van wat er op de planning staat en welke bijzonderheden we die dag mogen verwachten. Ons housekeeping-team bestaat uit ons hoofd housekeeping Giselle, mij en een heel aantal medewerkers van onze schoonmaak-partner CSU. Townhouse Designhotel Maastricht heeft 69 kamers en dagelijks maken de dames en heren van CSU die volledig schoon voor nieuwe logees of we zorgen voor een opgemaakt bed en nieuwe toiletartikelen voor de gasten die nog een nacht blijven. Dekbedden worden gewisseld om ze te wassen. Ik kijk vervolgens de schoongemaakte kamers na om er zeker van te zijn dat we er álles gedaan hebben om onze logees in Townhouse een onberispelijk schone kamer te bieden. Ook zorg ik ervoor dat de logees die vooraf gevraagd hebben om een fles bubbels op de kamer, luxe badartikelen of attenties voor zakelijke gasten of VIP’s netjes op de kamer liggen voordat ze aankomen.’

Housekeeping is iedere dag anders

‘Het schoonmaken van de kamers is wat iedere dag standaard gebeurt. Daarnaast zijn er in een hotel als Townhouse iedere dag wel eenmalige of onverwachte taken om op te pakken, zo lopen alle nieuwe medewerkers een dag met mij mee in de housekeeping zodat iedereen die bij ons werkt precies weet wat housekeeping inhoudt. Een enkele keer slapen er drie mensen op een kamer in plaats van twee en schuiven we een bed bij. Of we geven volledige gangen periodiek een opfrisbeurt, halen vlekken uit een bank, verzamelen dingen die mensen op hun kamer vergeten zijn… Er is altijd wel iets te doen!’

Werken in Townhouse via The Masters

‘The Masters is een initiatief die mensen helpt met een fysieke of psychische beperking of sociaal ‘anders’ ontwikkeld zijn door activiteiten te organiseren en ervarings- of werkplekken te bieden, via die weg kwam ik bij Townhouse terecht omdat ik ondanks mijn fysieke beperking gewoon kan werken. Toen ik begon liep ik stage vanuit school en toen dat afliep heb ik aan de toenmalige hotelmanager gevraagd of ik niet bij Townhouse kon blijven werken. Hij heeft vervolgens ervoor gezorgd dat ik parttime kon beginnen bij housekeeping en inmiddels is dat fulltime geworden!’

 

Hoogtepunten van het jaar

‘Iedere dag is het belangrijk dat de schoonmaak in Townhouse aan niets te wensen over laat en tóch zijn er een paar momenten in het jaar dat we nog scherper letten op de kleinste details. En dat zijn er voor mij twee: internationale kunstbeurs TEFAF in maart en de zomeravondconcerten van André Rieu in juli. Als mensen bij ons logeren tijdens bijzondere dagen als deze, dan willen wij zorgen voor de beste totaalbeleving die we ze maar kunnen geven. Een persoonlijke hoogtepunt van het jaar is voor mij toch wel carnaval vanwege de muziek en sfeer.’

Zo zie je maar wat er achter de schermen gebeurt om er iedere dag opnieuw voor te zorgen dat onze logees zich thuis voelen. Zijn onze helden aan de receptie het eerste fysieke visitekaartje van Townhouse, we waren nergens zonder het housekeeping-team waar Jeroen bij hoort. De volgende keer stel ik een nieuwe collega aan jullie voor dus hou ons blog in de gaten!


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht