Het is bijna zover, op zaterdag 28 november begint winters feest Magisch Maastricht en is de hele stad gehuld in de gezellige sfeer die zo typerend is rondom de feestdagen. Als je in Maastricht kerstcadeaus gaat shoppen voor familie en vrienden voel je het op iedere straathoek, vooral op en rondom het Vrijthof waar de Kerstmarkt ieder jaar te vinden is.

Kerstshoppen in Maastricht tijdens de feestdagen

Tijdens Magisch Maastricht is de historische binnenstad gehuld in lichtjes en kerstversiering, de etalages meegerekend, en dat maakt het een mooie omgeving om kerstcadeautjes te winkelen en te genieten van de ‘Christmas shopping experience’. Vanaf 19 november kun je een mooie lichtroute volgen door de stad, een route die officieel opent op 19 november met lichtspektakel ‘Turn on the lights’ bij de Bijenkorf.

Kerstmarkt op het Vrijthof

Tijdens Magisch Maastricht is het Vrijthof het middelpunt van wintersfeer, het plein staat vol met houten chalets waar je Kerst-cadeautjes kunt kopen of gezellige aankleding voor thuis. Niet te missen is het reuzenrad van waaruit je een fantastisch uitzicht hebt over Maastricht, net als de 800m2 grote schaatsbaan. Verspreid over het plein vind je bovendien een aantal kraampjes waar je glühwein of warme chocomel kunt drinken. Heerlijk na een rondje schaatsen en een fijne afwisseling tussen het kerstshoppen door.

Openingstijden tijdens Magisch Maastricht

Ben je van plan om Maastricht te bezoeken tijdens Magisch Maastricht? Rondom de feestdagen gelden op een aantal dagen bijzondere openingstijden voor de winkels. In Maastricht is het iedere zondag koopzondag van 12 tot 17 uur en daarnaast zijn er extra koopavonden op 22 en 23 december, dan zijn de winkels open tot 21 uur. Kijk voor de meest actuele tijden op de website van gemeente Maastricht en de gemeente Maastricht

.

Voor meer info kijk op wyck.nl.


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht