Nu de bladeren van de bomen vallen en de kastanjes al voor het oprapen liggen voor menig knutselproject, is het buiten prachtig wandelen en binnen aangenaam vertoeven. Er is volop te beleven voor jong en oud: in de stad staan tijdens de herfstvakantie een aantal evenementen op de agenda die zowel voor de basisschoolkinderen als middelbare scholieren leuk zijn om te bezoeken als ze vrij hebben van school, ouders kunnen hier zeker mee naartoe!

Festival Jong! in AINS, Maastricht – 21 t/m 30 oktober

Tijdens de herfstvakantie in Maastricht viert Festival Jong! feest: het festival zelf bestaat 10 jaar, het Theater aan het Vrijthof bestaat 25 jaar én dansgezelschap Project Sally bestaat ook 10 jaar. Driedubbel feest dus en dit kun je vieren tijdens de openingsvoorstelling Sally’s Feest op vrijdag 21 oktober. Ook erg leuk is de Kunstkaravaan waar je kunt dansen in de disco, feestkostuums mag maken en meedoen met de stoelendans, een flashmob of stijldansen. Het hele programma van Festival Jong! Maastricht vindt je hier.

Cinekid festival in Lumière Cinema, Maastricht – 26 t/m 30 oktober

Lumière Cinema is net verhuisd naar een pracht locatie aan het Bassin in Maastricht, precies op tijd voor de herfstvakantie. Je bent nooit te jong (of te oud) om Lumière te ontdekken tijdens het Cinekid Festival: de beste kinderfilms staan op de agenda, Dolfje Weerwolfje bijvoorbeeld! Niemand minder dan Paul van Loon komt langs, misschien ga je wel naar een huis met zijn handtekening.

Halloween in GaiaZOO – 21 t/m 29 oktober

Met de auto of het openbaar vervoer kun je vanuit Maastricht fijn naar dierentuin GaiaZOO gaan, zeker tijdens de herfstvakantie. Het is dan namelijk ook Halloween en Zombie Night: een extra spannend bezoek gegarandeerd.

Kindergrottentocht in Maastricht – 17 t/m 28 oktober

Speciaal voor kinderen van 3 tot en met 8 jaar is er een Kindergrottentocht georganiseerd. Een spannend avontuur door het donkere gangenstelsel van de Maastrichtse grotten. Tijdens de toch leren de kinderen verhalen over dinosaurussen en leren ze mergelzagen en vonken maken met vuursteen. Volwassen mogen niet, nee, ze móéten zelfs mee!

Ben je op zoek naar een fijn hotel voor kinderen in Maastricht tijdens de herfstvakantie? We maken graag de logeerkamer voor je op in Townhouse Hotel Maastricht. Tot snel.

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.


Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht