Het bourgondische karakter dat Maastricht eigen is zie je terug in de talloze restaurants en café’s in de stad. Maar al te graag kiezen wij Maastrichtenaren ervoor om ’s avonds gezellig te tafelen met vrienden in plaats van thuis voor de buis te hangen. Wellicht maakt die bourgondische sfeer Maastricht wel tot de ideale plek voor de BBB, de jaarlijkse horecavakbeurs die dit jaar plaatsvindt van 5 tot en met 7 oktober in het MECC. De grootste horecavakbeurs van de Euregio!

Voor horecaondernemers en –professionals is het een hemel vol food, non food en drinks waarin ze alle producten van de deelnemende leveranciers kunnen zien en proeven, van koffiebranderij tot leverancier van ambachtelijke broden en van groothandel tot specialist in zeevruchten. Dit jaar zijn een aantal themapleinen ingericht zoals de Food Village waar je alle ambachtelijke, streekgebonden en biologische producten bij elkaar ziet. Of het Wijntheater voor het proeven van wijn, heerlijke oesters en zelfs NK Oestersteken.

Mijn tip: als je ’s avonds je persoonlijke badge weer inlevert bij het verlaten van de BBB, ontvang je een voucher waarmee je in het centrum van Maastricht gebruik kunt maken van speciale BBB-acties, zoals een extra signature dish als je een 3-gangen menu bestelt bij een van de deelnemende restaurants. Het totale overzicht aan BBB-acties vind je hier.

Folie Culinaire

Tegelijk met de BBB vindt ook Folie Culinaire plaats, de vakbeurs speciaal voor gastronomie en dat past wat mij betreft uitstekend bij de BBB. Ze versterken elkaar. Bij de BBB staan de producten in het middelpunt en bij Folie Culinaire komen ze volledig tot hun recht door de presentaties van sterrenchefs en kookdemonstraties.

BBB en Folie Culinaire bezoeken

De BBB en Folie Culinaire kun je alleen bezoeken als vakprofessional, registreren kan via de website van de BBB. Als je een registratiecode ontvangen hebt dan is het bezoek gratis, anders betaal je tot 15 september het vroegboektarief van € 25,-, daarna is het € 35,-. Folie Culinaire kost voor BBB-bezoekers slechts € 15,- en is na bezoek van het pop-up restaurant op de BBB zelfs gratis.

Slapen in Maastricht tijdens de BBB

Het MECC ligt op 5 minuten rijden afstand van Townhouse Hotel Maastricht, met het openbaar vervoer is de reistijd ongeveer 10 minuten. Een uitvalsbasis zowel dichtbij de BBB als fijn middenin het centrum van Maastricht. We hebben nog enkele kamers beschikbaar voor de BBB-gangers, ik verwelkom jullie graag! Geniet van het bezoek aan de BBB.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht