Bij het inchecken staat er een lekkere kop soep voor je klaar, ’s avonds vanaf 21 uur een slaapmutsje, een ander (sterk) drankje mocht je altijd al zelf inschenken en vanaf nu komt daar een cocktail bij: we serveren vanaf deze week Loopuyt gintonic in Townhouse. Het Nederlandse gin-merk is er een met een verhaal en daar hebben we op gewacht voordat we gintonic gingen schenken in ons hotel, een cocktail die al een tijd niet meer is weg te denken op menig drankenkaart.

Wat ik zo mooi vind aan Loopuyt is dat het een no nonsens merk is. Het aantal gins en gintonic variaties is de laatste jaren enorm gegroeid en Loopuyt heeft juist een gin ontwikkeld die heel toegankelijk is qua smaak en zowel puur als in een mix heel goed tot zijn recht komt. Veel nieuwe gins die onlangs op de markt zijn gekomen, onderscheiden zich door één smaakelement extra te benadrukken. Loopuyt doet dat juist niet, kiest voor een uitgebalanceerde combinatie van jeneverbessen (de basis van gin), kruiden, bloemen, zaden, vruchten en vruchtenschillen. Dat was Loopuyt’s belangrijkste uitgangspunt. Het is een ‘New Western Gin’ waarin 12 verschillende botanicals samen met de jeneverbessen de smaak bepalen. Stuk voor stuk grondstoffen die rechtstreeks uit de natuur komen en apart van elkaar worden gestookt zodat Loopuyt per distillaat de kwaliteit kan bewaken.

Wat zit er allemaal in Loopuyt gin? Jeneverbessen natuurlijk, gin zonder jeneverbessen is ondenkbaar! Daarnaast: lavendel, sinaasappel, grapefruitschil, kinabast, nootmuskaat, verse framboos, kardemom, incabessen, moerbeibessen, gojibessen en koriander. Waarom deze kruiden? “Omdat de geur en smaak van de Loopuyt Gin met andere kruiden anders zou worden”, aldus Loopuyt.

Hij is op zijn lekkerst als je hem mixt met de Loopuyt tonic die speciaal voor bij deze gin ontwikkeld is. Een gintonic waarin zowel de gin als de tonic voor elkaar gemaakt zijn. Deze vrijdag is een mooi moment om aan het einde van de dag samen het glas te heffen, het weekend in te luiden met deze nieuwe aanwinst in Townhouse. Als je bij ons logeert dan vraag gerust een gintonic aan een van onze helden aan de receptie, dan maken zij hem voor je klaar. Op aanraden van Loopuyt serveren wij hem niet met het inmiddels bekende schijfje komkommer maar met een stengel citroengras zodat hij op zijn lekkerst is.

Kom je langs voor een gintonic? Proost!

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht