Van 13 tot en met 22 maart vieren we de 28e editie van de wereldwijd bekende TEFAF, The European Fine Art Fair, in Maastricht. De grootste kunstbeurs ter wereld bestaat sinds 1988 en vindt plaats in het MECC. Kunstverzamelaars en kunst liefhebbers, investeerders, mensen met een mooie bankrekening en mensen zoals ik komen hier genieten!

TEFAF Maastricht

Tijdens de TEFAF presenteren meer dan 275 galeries van over de hele wereld hun werken, van schilderijen van oude meesters tot antiek, juwelen, designstukken en moderne kunst. Tien dagen komt de kunstwereld naar Maastricht, alle ogen gericht op de TEFAF, met meer dan 30.000 stukken. Ik ga elk jaar minimaal 5 uur genieten. Voor mij is veel onbekend, jaarlijks neem ik een deskundige in de hand om het te leren begrijpen. Hier maak ik me geen zorgen over de echtheid, ik wil hier het echte verhaal leren begrijpen.

Deze dagen is ook de beste tijd om de galerijen van Maastricht en omstreken te bezoeken. Hoe meer ik weet hoe minder ik lijk te weten. Zoals met veel onderwerpen die ik mezelf in het leven nog eigen zou willen maken. Toch kan ik het iedereen aanraden. Inspiratie, filosofie en geschiedenis. Een bijzondere dag of dagen met een passepartout. Een overnachting in Maastricht is snel geregeld; Townhouse Designhotel Maastricht biedt aantrekkelijke weekend- en midweekarrangementen. De kunst van slapen bemachtig je zelf, we zorgen voor het beste bed en onze medewerkers brengen je na het ontbijt naar het MECC.

DURING TEFAF van 13 tot en met 22 maart

Maastricht ademt kunst tijdens de TEFAF: 10 dagen lang een side programma DURING TEFAF met kunst, theater, dans, muziek en speciale events. Bijvoorbeeld het City Polo Maastricht event op het Vrijthof en de Benelux’ grootste beurs voor antieke boeken en prenten (MABP). Kijk voor het volledige programma op de website van DURING TEFAF.

TEFAF 2015 bezoeken en entreeprijzen

Je bezoekt de TEFAF als je kunst wil kopen of bewonderen, het mag beide! Afgelopen jaar bezochten meer dan 70.000 mensen de kunstbeurs. Houd er rekening mee dat je niet alles mee naar binnen mag nemen: grote tassen, paraplu’s en opnameapparatuur zijn niet toegestaan.

De prijs van een dagkaart voor één persoon is € 40,-. Een combiticket voor twee personen inclusief catalogus kost € 95,- en kinderen van 12 tot en met 18 jaar mogen voor € 20,- naar binnen. Voor de kinderen tot 12 jaar is TEFAF gratis! Liever een passepartout voor alle dagen? De kosten hiervan zijn € 115,- inclusief catalogus. Als je de kaarten online koopt betaal je € 5,- servicekosten. Aan de kassa betaal je dit niet.

TEFAF openingstijden

De kunstbeurs is geopend van 13 tot en met 22 maart, iedere dag van 11 tot 7 uur. Enkel op de laatste zondag sluit de TEFAF om 6 uur.

Adres
MECC
Forum 100
6229 GV Maastricht
Tel.: +31 (0)43 383 83 83

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht