Van zaterdag 29 november tot en met dinsdag 30 december worden er onder de noemer Magisch Maastricht weer van allerlei winterse activiteiten georganiseerd op het rondom het Vrijthof. Maar ook in Wyck en andere delen van de stad belooft het dit jaar een magische winter te worden. Lees er alles over.

Vrijthof epicentrum Magisch Maastricht

De schaatsbaan, kerstmarkt en diverse klassieke kermisattracties, zoals een reuzenrand, grande carrousel en nostalgische rups, maken van het Vrijthof het stralende middelpunt van Magisch Maastricht.
Het winterevenement krijgt dit jaar tevens een cultureel tintje met het Magisch Maastricht Cultuurfestival. Op straten en op pleinen, maar ook in diverse cafés, musea en theaters vinden er dan diverse muzikale en theatrale optredens plaats van artiesten uit de (Eu)regio. Op straat zijn er onder andere traditionele verhalenvertellers en (kinder)koren die kerstliederen ten gehore brengen.

Bovendien zijn tijdens Magisch Maastricht van het Vrijthof tot aan het station in Wyck alle straten, pleinen en hofjes sfeervol verlicht. De winkeliers dragen met hun sfeervol uitgedoste etalages hun steentje bij aan de ambiance. Het is dit jaar meer dan de moeite waard deze ‘slinger van licht’ tot in Wyck te volgen.

Magisch Maastricht ook in Wyck

Ook Wyck krijgt namelijk dit jaar zijn eigen kerstmarkt, op het pleintje tussen de Lage Barakken en Wilhelminasingel. Hier komen diverse chalets, waar onder andere glühwein en rijfkoeken verkrijgbaar zijn. Ter hoogte van Hotel & Tapperij de Poshoorn komt een winterterras, waar allerlei winterse lekkernijen worden geserveerd. Als je er dan toch bent, kun je hier meteen je kerstboom kopen.

Slapen in Maastricht

Maastricht is dé stad om je kerstinkopen te doen. Heerlijk shoppen voor kerstcadeautjes, en ondertussen genieten van al het moois dat de vele Maastrichtse cafés en restaurants op culinair gebied te bieden hebben. Daar wil je natuurlijk langer dan één dag van genieten, dus blijf je gezellig logeren in Townhouse Hotel Maastricht, vlak bij het station. Ons hotel ligt heerlijk rustig net buiten het rumoer van de drukke binnenstad, maar wel op loopafstand daarvan – kan het nog mooier? Zo word je lekker uitgeslapen wakker, klaar voor een heuse shopping spree.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht