Met evenementen als Tefaf, het Preuvenemint en Magisch Maastricht is de Maastrichtse evenementenkalender al aardig vol. Met de toevoeging van Château Maestricht is nu ook het gat tussen de (Cultuur)zomer en de winter gevuld. Voor het eerst georganiseerd in 2012, is Château Maestricht komende oktober en november toe aan zijn derde editie. Tijdens dit culinaire hoogseizoen gaan gastronomie en wijn goed samen. Naast (wijn)proeverijen, kookworkshops, speciale wijn-spijsdiners en culinaire rondtochten zijn er ook exposities. Verder is er van alles te doen op het gebied van muziek, dans, film, theater en méér. Ook cultuurliefhebbers komen dus ruimschoots aan hun trekken.

Château Maestricht wordt officieel afgetrapt tijdens de gastronomievakbeurzen Folie Culinaire en BBB, die van 6-8 oktober in MECC Maastricht worden georganiseerd. Tijdens de Folie Culinaire wordt jaarlijks door de redactie van Saisonnier een prijs uitgereikt voor het meest unieke, innovatieve of verrassende product dat aanwezig is op de beurs.

Château Maastricht is een ideale gelegenheid om het Bourgondische zuiden te leren kennen. Blijf je meer dan één dag in Maastricht? Kom dan bij ons overnachten! Kijk voor de beste tarieven op onze website.

3-daags wijn- en foodfestival

Van 31 oktober tot en met 1 november wordt op het Vrijthof het gelijknamige wijn- en foodfestival Château Maestricht georganiseerd, het hoogtepunt van ‘La saison culinaire’, de tagline van het evenement. Drie dagen lang kunnen kenners en liefhebbers van wijn hun smaakpapillen prikkelen met prachtwijnen, vergezeld van bijpassende (streek)gerechten van één van de circa vijftig deelnemers aan dit culinaire evenement, waaronder veel Limburgse en Euregionale wijndomeinen.

Het paviljoen van 1.000 m2 op het Vrijthof is vrijdag 31 oktober tot en met zondag 1 november elke dag van 12.00 tot 20.00 uur geopend.
De entree bedraagt 3 euro. Spijs en drank kunnen worden betaald met ’t Chateauke, een waardemunt van € 1,25. Vóór het paviljoen vrijdagmiddag opengaat voor het grote publiek, is er de avond van tevoren (19.00-23.00 u.) een Soirée Invitée, een besloten vipdiner. Kaarten hiervoor zijn à € 95 te reserveren via [email protected]

Grand Café Maastricht Soiron

Op 10 juni kwamen de deelnemers aan Château Maestricht voor het eerst bijeen, in Grand Café Maastricht Soiron aan het Vrijthof,
het epicentrum van Château Maastricht. Dat was niet voor niets, want op de kaart van dit grand café prijken de nodige gerechten én wijnen uit de streek! Kom zelf eens proeven, zouden we zeggen!

Overnachten tijdens Château Maestricht

Tijdens Château Maestricht, met name in het weekend van het wijn- en foodfestival, is er zó veel te proeven en beleven, dat je aan één dag nooit genoeg hebt. De oplossing is simpel: blijf één of een paar nachtjes slapen. Laat je gastvrij onthalen in het trendy Townhouse Designhotel Maastricht (https://www.townhousehotels.nl/) en maak er een lang weekend weg van!

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht