Shoppen in Maastricht is een echte belevenis, vooral tijdens sale. Je bent gemakkelijk een dag bezig met het verkennen van het winkelgebied, dat zich uitstrekt van het centraal station tot aan het Vrijthof. De Grote Staat, Kleine Staat, Maastrichter Brugstraat en Wycker Brugstraat vormen samen één lange shoppingboulevard. Vanaf deze week is het zomersale. Wat zijn de leukste winkels in Maastrichtn om tjidens de sale naar toe te gaan?

Winkelen in trendy Wyck

Bij winkelen in Maastricht denk je misschien meteen aan de binnenstad op de westoever van de Maas, maar ook in Wyck kun je heerlijk shoppen. Als je met de trein naar Maastricht reist, kom je aan in Wyck. Wyck ligt op de oostoever van de Maas en ademt een geheel eigen sfeer. Het staat bekend als een trendy stadsdeel met een zeer gespecialiseerd winkelaanbod.

Veel van de leukste winkels in Wyck liggen in de Rechtstraat, een zijstraat van de Wycker Brugstraat. Tot de oost-westdoorbraak, waardoor de Wycker Brugstraat ontstond, was de Rechtstraat één van de belangrijkste winkelstraten van Maastricht. Onze favoriete winkels in Wyck zijn Noir, Stijl en Artipops.

Vanuit de Rechtstraat loop je zo naar de Hoogbrugstraat. Ook dit was vroeger een belangrijke winkelstraat in Maastricht. Je vindt er nog steeds veel leuke winkels, waaronder Sjiek Kookpunt. Hier kun je terecht voor lunch en diner, maar ze hebben ook een ‘Sjieke winkel’ met o.a. Italiaanse wijnen en heerlijke zelfgemaakte producten.

Binnenstad en Stokstraatkwartier

De Sint Servaasbrug brengt je vanuit Wyck in het historisch centrum van Maastricht. Je komt meteen terecht in de Maastrichter Brugstraat, met tal van leuke winkels. Als je deze uitloopt, loopt je aan het einde zo tegen de Bijenkorf aan.

Het elegante Stokstraatkwartier ligt ten zuiden van de Bijenkorf. Vroeger een armeluisbuurt, nu de chiqueste winkelbuurt van Maastricht. In onder andere de Stokstraat en Wolfstraat liggen vestigingen van alle grote modemerken (MEXX, Esprit etc.) en ontelbare exclusieve boutiques. In het Stokstraatkwartier vind je verder één van slechts twee winkels van Nijntje in Nederland.

De Stokstraat begint bij de Maastrichter Brugstraat en eindigt op de Graanmarkt. Het is één van de oudste straten van Maastricht, maar niet dé oudste. Dat zijn de Plankstraat en de Eksterstraat.

Als je bij de Bijenkorf niet links- maar rechtsaf slaat, kom je via de Kleine Staat in de Grote Staat. Dit is Maastrichts bekendste en drukste winkelstraat, die uitkomt op het Vrijthof. Hier vind je vele cafés en gezellige terrassen.

 

Overdekt winkelen

Aan het eind van de Grote Staat vind je verder het overdekte winkelcentrum Entre Deux (www.entredeux.nl). Vanuit de Grote Staat kun je via een drietal zijstraatjes naar de Markt lopen. Ook hier vind je diverse leuke winkels. Aan de overkant van de Markt kom je Mosae Forum (www.mosaeforum.nl) tegen, een vrij nieuw overdekt winkelcentrum. Hier tref je een verscheidenheid aan modezaken, alledaagse winkels en speciaalzaken aan.

Openingstijden winkels Maastricht

De meeste winkels in Maastricht zijn van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur en nagenoeg elke zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Donderdag (koopavond) zijn bijna alle winkels open tot 21.00 uur. Maandag gaan veel winkels pas om 13.00 uur open. Veel kleine zelfstandigen houden op deze traditionele sluitingsdag de deuren de hele dag dicht.

Krijg je al kriebels om je dagen te vullen met winkelen in Maastricht? We hebben een speciaal winkelaanbod voor je.  Want wat is er heerlijker dan na een hele dag shoppen ook weg van huis lekker op de bank te kunnen ploffen? Kijk hier snel naar jouw speciale winkelarrangement.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht