Kerst in Maastricht is ieder jaar weer iets bijzonders. En dat komt behalve door het magische Maastricht zelf voor een groot deel door het winterevenement Magisch Maastricht, dat tot 2010 Winterland Maastricht heette, weten veel lezers zich vast nog te herinneren.

Magisch Maastricht, kleiner en sfeervoller dan Winterland Maastricht

Winterland Maastricht kreeg, vooral van veel Maastrichtenaren zelf, de kritiek dat het te veel kermis en te weinig Kerstmis was. Daarop kreeg het onder de naam Magisch Maastricht een intiemer en sfeervoller vervolg. Dit ‘nieuwe’ evenement was een schot in de roos en kon vrijwel meteen op de waardering van zowel bezoekers als de Maastrichtenaar zelf rekenen.

Magisch Maastricht 2013: één maand winterpret!

Het aftellen is begonnen. Van 30 november tot en met 30 december 2013 wordt het hele historische centrum van Maastricht in kerstsferen gehuld voor alweer de vierde editie van Magisch Maastricht. Magisch Maastricht 2013 heeft net als de voorgaande edities bezoekers enorm veel te bieden, in de vorm van de schaatsbaan (800 m2!), het reuzenrad en natuurlijk de kerstmarkt. Het kraaien van plezier op de schaatsbaan, het adembenemende uitzicht op de Maastrichts skyline vanuit het reuzenrad en natuurlijk al dat moois dat de kerstmarkt te bieden heeft. IJsplezier en winterpret alom, met het Vrijthof als epicentrum.

Sfeervol kerstshoppen op koopzondag

Tijdens Magisch Maastricht hangt er werkelijk een magische sfeer in de stad. Die sfeer trekt iedere (koop)zondag de nodige bezoekers, die er hun kerstinkopen komen doen. En terecht, want in 2011 werd Maastricht uitgeroepen tot Beste Kerstwinkelstad van Nederland! Bezoekers die met het openbaar vervoer komen, worden al sfeervol onthaald. Het station markeert namelijk het begin en einde van de Magische Lichtroute, die hen naar en door de oude binnenstad leidt.

Weekend kerstmarkt

Een groeiend aantal van de bezoekers aan Maastricht boekt ook een overnachting voor een weekendje weg. Zij komen twee of drie dagen kerstshoppen in Maastricht en proeven van de magische sfeer én de culinaire geneugten van Maastricht. Want ook tijdens Magisch Maastricht 2013 hebben tal van Maastrichtse cafés en restaurants weer een speciaal kerstmenu op de kaart staan. Magisch Maastricht 2013 is behalve culinair óók cultureel genieten, tijdens het Magisch Cultuur Festival. Optredens van diverse theater- en muziekgezelschappen verhogen de kerstfeer nog verder!

Praktische details

Bent u van plan Magisch Maastricht 2013 te bezoeken voor een zondag kerstshoppen of een weekendje weg? Dit zijn de openingstijden:

De openingstijden van de kerstmarkt tijdens Magisch Maastricht 2013:

  • maandag t/m woensdag: 11.00 – 20.00 uur (dinsdag 24 december tot 18.00 uur)
  • donderdag t/m zaterdag: 10.00 – 22.00 uur
  • zondag: 12.00 – 18.00 uur

De openingstijden van de schaatsbaan en overige attracties tijdens Magisch Maastricht 2013:
Dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 uur! Op kerstavond en eerste kerstdag geopend tot 18.00 uur.

(Bron openingstijden Magisch Maastricht 2013: www.magischmaastrichtvrijthof.nl)

Datums koopzondagen:
Tijdens Magisch Maastricht 2013 is het iedere zondag koopzondag, dat wil zeggen op:
– 3, 10, 17 en 24 november
– 1, 8, 15, 22 en 29 december

Handige links:

Wij wensen u veel plezier toe tijdens uw bezoek aan Magisch Maastricht 2013. Want winter en Kerst in Maastricht, dat blijft iets bijzonders!

Voor meer info kijk op wyck.nl.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht