Shopliefhebbers weten wanneer het bijna zover is. Dan begint het weer te borrelen, de winkels gaan zich er langzaam weer voor klaarmaken, de stickers komen op de ramen, de borden worden opgehangen en de rekken worden klaargezet…dames (en heren) het is weer Sale!

Om vast in de stemming te komen hieronder enkele (sale)shopping tips.

In Maastricht vind je vrijwel alle grote winkelketens: H&M, Zara, Mango, Bijenkorf, Hema en wellicht wel een Hema Beauty komend jaar. Maar daarvoor hoef je natuurlijk niet naar Maastricht te komen. Voor het echte shoppen zijn er de kleine boetiekjes met kleding, schoenen, brillen, tassen en accessoires van kwaliteit en verrassend qua stijl. Niet altijd toereikend qua budget, maar tijdens de Sale kun je los. Geen ‘lullige’ -10% stickertjes, maar serieuze kassakortingen om bij te watertanden. Over de service hoef je je tijdens het shoppen trouwens geen zorgen te maken. Die is en blijft van Maastrichtse kwaliteit!
Townhouse ligt in Wyck, het upcoming winkelhart van Maastricht. Op 3 minuten lopen van het Centraal Station. Als je hier scoort in de uitverkoop, voel je je wel even de gelukkigste vrouw van Nederland! Geen grote ketens, maar kleine winkeltjes met vaak unieke en bijzondere exemplaren. Dan weet je tenminste zeker dat je niet naast dezelfde jurk op dat feest staat.

Voor de man/ vrouw met de Goldcard: Hermès opende onlangs een prachtige zaak in Wyck, Max is hier al jaren gevestigd en alom bekend om de wisselende damescollecties en ook Maastrichts trots juwelier Leon Martens ontbreekt niet in het straatbeeld. Op zoek naar design? Dan loop je rechtstreeks naar Gay Jongen in de Rechtstraat. Hier vind je, ook in de uitverkoop, mooie hebbedingen voor de beste prijs. Bovendien bieden zij het hele jaar door de prachtigste items van Artemide tot Minottie en… het interieuradvies is altijd gratis.

Fred (de la Bretonière) opende onlangs een filiaal in Maastricht en pretendeert deze stad ‘waar altijd de zon schijnt en waar de mensen net iets meer genieten en iedereen goed gekleed de straat op gaat’ te veroveren. Nou, die steken we in onze zak, ook al wisten wij dat natuurlijk allang. In het weekend shop je op zaterdag en zondag, doordeweeks rustig en op je gemak. Maastricht maakt zich klaar voor de award “Shop stad van de eeuw”!

Kom het ervaren. Trakteer jezelf (of laat je trakteren?) op een bezoek aan deze fashionable en culinaire winkelstad.

Tussendoor even uitblazen onder het genot van een klein hapje en een drankje? Dat kan vele plekken. Wij adviseren graag ons bijzondere zusje op het Vrijthof, gelegen ín het historische Spaanse Gouvernement. Alleen daarom al een bezoekje waard. Als gast van Townhouse krijg je van ons leuke aanbiedingen. Vraag hiernaar bij een van onze vriendelijke medewerkers.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht