Ok, het spreekt voor zich, het liefste duikt een vrouw de dag na binnenkomst in de nieuwe collecties. Niets lekkerder dan een vers jurkje passen, nét uit het plastic gehaald en bij voorkeur nog niet eens van een prijskaartje voorzien. Waarschijnlijk is dat laatste overigens maar beter ook. Helaas is de harde werkelijkheid dat de meesten onder ons, het ‘gepeupel’, moet wachten op de Sale. Terwijl wij graaien in de rekken (of in het ergste geval in bakken of op de grond…au!) met daarboven grote borden -30% of misschien zelfs -70%, kijken wij met jaloerse blik naar de topshoppers die de eerste items al uit de nieuwste collectie vissen. Echter, mijn euforie van een prachtig en flink afgeprijsd exemplaar in mijn maat, doet niet onder voor de blijdschap van een kind bij haar eerste Eftelingbezoek.

Maastricht staat bekend als shopwalhalla: mooie boetiekjes met vriendelijke verkoopsters, vele (verborgen) winkelstraatjes, gerenommeerde topmerken, knusse lunchtentjes en in de zomer prachtige terrassen waar onder het genot van een glaasje Chardonnay letterlijk en figuurlijk de balans kan worden opgemaakt.

Waar voorheen de Stokstraat the place-to-be was op het gebied van luxe en design, heeft zich aan de overkant van de Maas een nieuw shopgebied ontwikkeld: Wyck. De combinatie van luxe kledingwinkels, design meubelzaken en kunstgaleries maakt dit stukje Maastricht tot een bijzondere plek. De sfeer is er ontspannen, de mensen maken een praatje met elkaar en tussen de winkels door liggen leuke restaurantjes en cafeetjes. En terwijl jij je in de etalage verlekkert aan die onbetaalbare Hermès tas, kun je een paar straatjes verderop prima sale shoppen in een van de vele boetiekjes.

Je begrijpt het: in Maastricht ben je aan het juiste adres voor een top dag (sale)shoppen. Of je nu op zoek bent naar kleding, schoenen, sieraden, meubels of art; Maastricht has it all. En even geen zin in die persoonlijke aandacht van een klein boetiekje? Dan duik je toch lekker anoniem ‘stunttopper’ de Bijenkorf in.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht