Maastricht schiet op culinair vlak niet tekort, met sterren restaurants als Beluga en de authentieke restaurants in Wyck en aan de rand van het centrum van Maastricht is er voor iedere liefhebber een plek die aan alle wensen voldoet. De vraag van onze gasten is vaak; Waar kunnen we keer klein en intiem dineren? Waar is  de sfeer en de kaart het beste of echt Maastrichts? Bij deze een paar op een rij; restaurants waar de sfeer bijna letterlijk te proeven is, onze aanraders:

Restaurant ‘Ut Liewke’ in het hartje van Maastricht waar je in een sfeervolle ambiance ontspannen kennis maakt met echte Maastrichtse gastvrijheid. Voor veel Maastrichtenaren een vast adres en inmiddels bekende van de leuke en kundige gastvrouw Chris Vissers.

De Preuverij in Maastricht, een eetcafé met een intieme sfeer en gevarieerd publiek. Vriendelijke medewerkers, lekker dagelijks eten en een uitgebreide kart voor een kleine prijs. Het NRC handelsblad heeft het al eens geschreven, en menig bezoek van “De Preuv” is het er mee eens: hier hebben ze de lekkerste saté van Nederland.

Pieke Potloed, het is duidelijk dat het restaurant de stad een warm hart toedraagt, bij binnenkomst in het restaurant komt de authentieke Limburgse sfeer je tegemoet. Een aanrader hier is de uiensoep, die naar een geheim recept wordt bereid. Als streekgerechten kies je hier  “Knien in het zoer” (konijn in het zuur), smakelijk!

Het eerste eetcafe van Maastricht. Je kunt niet reserveren, er is een top wijnbar, het is een van de huiskamers voor de avonduren van Maastricht. Cafe Sjiek, bekend tot heinde en ver. In de zomer een buitenterras in het stadspark en een top menu dat zich aanpast aan de seizoenen. Patron Robin Berben is een gastheer pur sang en weet wat je als gast verwacht. Geen bezoek aan Maastricht zonder lekker Sjiek Zuurvlees!

Maastricht bestaat uit een stelsel van hoofdstraten en bijzondere, kleine straatjes waar restaurantjes in overvloed aanwezig zijn. Wijk een keer van de hoofdstraat af en bezoek een van deze bijzonder etablissementen, gegarandeerd dat je verrast wordt door de grootheid van de kleine restaurants in Maastricht!

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht