Als Maastricht weer rood, geel en groen kleurt is het tijd voor een oer-Limburgs feest: Carnaval! Drie dolle dagen feesten, je ogen uitkijken naar de mooiste Carnavals- outfits die op straat passeren en pure gezelligheid in de straten en cafés.

Dat Carnaval een uitbundig feest is blijkt wel uit de grote hoeveelheid activiteiten die tijdens deze dagen worden georganiseerd. Het hoogtepunt van deze activiteiten is de grote Carnavalsoptocht (Boonte Störrem) die op zondag om 12:11 van start gaat. Elf kanonschoten van het “Momus kanon” & het hijsen van het “Mooswief” door de plaatselijke Carnavalsvereniging markeren het startpunt van een spetterende optocht waarin de praalwagens en rijkversierde mensen door de straten trekken.

Op maandag kun je met je hele familie op pad langs de vele podia die door de gehele stad worden opgetrokken. Een feestje is het gegarandeerd met bekende Carnavalsartiesten die deze dag hun kunsten vertonen voor een kleurrijk Carnavals publiek.

Typische Carnavals muziek komt sinds jaar en dag van de vele Zate Hermeniekes die in Maastricht en omstreken te vinden zijn. Op dinsdag is het dé uitgelezen kans om deze bijzondere muziekvorm in actie te zien tijdens het Zate Hermeniekes concours.

Buiten al deze activiteiten is er ook binnen nog van alles te beleven in Carnavalsstad Maastricht. In de cafés barst het feest al in de vroege uurtjes los en kun je tot in de late uurtjes doorfeesten in de enige echte Limburgse Carnavalssfeer. Binnen de kortste keren kun jij ook alle bekende Carnavals klassiekers meezingen, ALAAF!

Kijk voor meer informatie op wyck.nl.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht