Elk jaar is Maastricht weer op haar mooist en gezelligst tijdens het sfeervolste evenement van het jaar: Magisch Maastricht. Terwijl de Glühwein staat te pruttelen, de lampjes vrolijk twinkelen in de straten en de kerstmuziek door de winkels schalt, kun je genieten van de stad op haar best.

Magisch MaastrichtKomende kerst periode doet Maastricht er een schepje bovenop, terwijl net een bijzonder mooie score, een 8,4, als hoogste gemiddelde voor de stedentrip uit de bus komt. Na mooie titels als ‘beste Kerst winkelstad van Nederland’ en ‘Meest sfeervolle winkelstraat’ namens de uitwinkelen van de Telegraaf is Maastricht de opvallendste favoriet als het gaat om ‘kerstmarkten in Maastricht’. Om het lijstje compleet te maken roept Zoover Maastricht uit als ‘Beste Nederlandse Stedentrip 2012’.

Van 30 november 2012 t/m 1 januari 2013, tijdens Magisch Maastricht, wordt het Vrijthof omgetoverd tot een waar winterparadijs, waar je heerlijk kunt schaatsen, de skyline van Maastricht kun je bewonderen vanuit het reuzenrad en kunt genieten van onze mooie Kerst winkelstad!

Struinen op kerstmarkten en genieten van de smalle straatjes en leuke boetieks. Heel Nederland gaat op zoek naar het meest originele kerstcadeau en dat vind je zeker in Maastricht! Geniet en laat je verrassen door speciale optredens in het sfeervolle Vrijthof Paviljoen.

Bijkomen kan in het nieuwste Grand Café Maastricht aan het Vrijthof. Of je kiest voor een plaatsje op een verwarmd kerstterras met zicht op de imposante Sint Servaas basiliek. Limburgse specialiteiten zijn er te kust en te keur. De traditionele winterse lekkernijen als warme chocolademelk met slagroom, oliebollen, of glühwein worden buiten en binnen aangeboden.

Het is niet alleen het sfeervolle kerst shoppen wat de bezoekers ieder jaar weer naar Magisch Maastricht trekt, ook de vele activiteiten op pleintjes in de binnenstad weet menig kersthart sneller te doen kloppen. Elke zondag is het koopzondag voor de kerst shoppers.

Voor het Maastrichtse Kerstgevoel; ga na het ontbijt een kaarsje opsteken of alleen even kijken in de OLV kerk op het gelijknamige plein. Bezoek het kleinste cafeetje van Maastricht voor je koffie tussendoor. Lunch aan het Vrijthof, in het Grand Café Maastricht Soiron. Mijdt de grote straten en volg de Maastrichtenaar. Eindig je dag in Wyck in een van de cafeetjes voor een borrel en doe een power nap voordat je gaat genieten van wild bij Café Sjiek, waar je voordat je aan tafel kan even bijpraat met een goed glas Limburgse wijn.

Maastricht is niet alleen de beste stedentrip dankzij het Bourgondische aspect of de service en vriendelijke mensen. De winkeliers doen ook deze kerst periode hun uiterste best om hun etalages zo sprankelend mogelijk te maken. Sfeermakers en kunstwerken zijn deze periode overal te vinden.

Magisch Maastricht zorgde voor de prijs mooiste kerststad van Nederland! Hopelijk tot snel in onze kerststad ‘Mestreech’.

Rino Soeters
Algemeen Directeur

Townhouse Designhotel Maastricht