Weekendje weg Maastricht

Maastricht is een van de gezelligste steden van Nederland. De Limburgse gastvrijheid en Bourgondische levensstijl maken het de ideale bestemming voor een lekker weekendje weg.

Bij ons kom je logeren en om er voor onze logées een verrassend en succesvol weekend van te maken, hebben we wat tips en ideeën op papier gezet.

In Maastricht kom je winkelen, geen betere stad om te shoppen, tijdens het weekend of doordeweek. Voor de leukste winkels, hipste winkelstraatjes en onze tips, klik hier.

In de meest bourgondische stad ga je 's avonds heerlijk dineren. Uit eten gaan is in Maastricht een smakelijk onderdeel van een weekendje weg Maastricht. Culinaire tradities zijn in Maastricht diep geworteld, niet voor niets wordt Maastricht ook wel de stad van de gastronomie of de Bourgondische stad genoemd! Maar liefst vijf Maastrichtse restaurants hebben gezamenlijk zes Michelin-sterren op de voorgevel pronken. De Maastrichtenaar, de Limburgers en de vele Bourgondische bezoekers genieten naast de hippe en moderne restaurants net zo goed van romantische eetcafés, een wijnrestaurant of van een lekker tussendoortje in een Maastrichts bruin café.

De talloze Maastrichtse restaurants bieden gastvrijheid en kwaliteit in elke prijsklasse. Reden temeer om Maastricht eens vaker op het menu te zetten.

Eten in Maastricht kan maar liefst in de 170 verschillende restaurants, bars en eetcafés, die er gevestigd zijn! Het Bourgondische leven staat centraal en de keuken is van origine overwegend Nederlands-Frans. Inmiddels zijn alle werelddelen vertegenwoordigt. Van traditioneel en klassiek tot hip en trendy fushion, het aanbod is uitgebreid. Lekker eten in één van de grand cafés, voor een goede prijs, een heerlijk menu, voor lunch of diner, het kan van het Vrijthof tot in de kleine straatjes van de stad Maastricht.

De ondernemers en chefs gebruiken verrassende locaties in en om Maastricht om hun restaurants te exploiteren. Kastelen, landhuizen, boerderijen, gewelvenkelders, pakhuizen, kerken en zelfs de voormalige wolwaag zijn omgetoverd tot moderne restaurants. Wij, eenieder binnen Townhouse Designhotel Maastricht, kennen de stad van top tot teen. We vertellen je graag waar je terecht kunt en natuurlijk maken we ook een reservering voor je.

Dit zijn onze favoriete restaurant en lunch tips in Maastricht centrum;

 • Nieuwste lunchtip: Grand Café Maastricht Soiron, lunchen en genieten in museale sferen of proef de beste Maastrichtse vlaai met een aangeklede kop koffie, in het museumcafé van Museum aan het Vrijthof.
 • Maastrichtse tip: Café Sjiek heeft op zijn kaart ook 'grootmoeders' gerechten uit de regio: zuurvlees, wild, bloedworst en zuurkoolschotel.
 • Verrassende tip: Zoals de naam Witloof al doet vermoeden gaat het hier over eten, en wel Belgisch. Hier zijn drie interieurs die typisch zijn voor de Belgische horeca in een ruimte samengevoegd. Een totaal concept qua look en feel, erg verrassend van interieur tot het servies en van gastvrijheid tot aan de kleding en accessoires. 
 • Vis tip: Restaurant "O" biedt heerlijke vis en wijn. Hier zie je dat Maastricht niet ver van de zee ligt, je waant je aan de middelandse zee. 
 • Hippe borrel tip: Café Zondag. Ervaar de gezelligheid van Maastricht in Wyck, geniet van een borrel met nacho's of lekker huisgemaakte soep. Lekker informeel gezelligheid zonder poespas in een fijne omgeving. 

Kom je logeren? Dan kun je bij ons in de Living genieten van een echte Limburgse preuverij;

Kom Preuve!

Een Limburgse proeverij van hartige locale producten van Traiteur Saveurs Maastricht, genieten in de namiddag met een lekker glas wijn! Proef bij ons aan tafel in de huiskamer van Townhouse heerlijk ambachtelijk vlees, grottenkaas, olijven, 'n huisgemaakt kopje soep, tapenades, gehaktbrood met Limburgse mosterd en biologisch brood. We maken dagelijkse dingen bijzonder voor onze gasten, deze ambachtelijke producten maken de proeverij bijzonder lekker! Net als 't heerlijke glas wijn is ook de kop koffie of thee inbegrepen. (24,95 p.p.)

Kom gezellig naar Maastricht voor een romantisch of last minute weekendje weg!  

  • Bezienswaardigheden in Maastricht
   Bezienswaardigheden in Maastricht Er is heel wat te zien in Maastricht. De stad bolt van de bezienswaardigheden, waaronder een groot aantal monumenten. Van de Helpoort tot Maastrichts bekendste[…]
  • Herfst; haardvuur, herfstbok en hapjes
   Herfst; haardvuur, herfstbok en hapjes We kijken om meerdere redenen uit naar de herfst(vakantie)! Wat is er gezelliger dan op een gure herfstdag een gezellig cafeetje in te duiken of[…]
  • Uitstekend!
   Een nacht verbleven in dit hotel om Maastricht te leren kennen. Ideale locatie vlakbij het station, bioscoop om de hoek, 5 minuten lopen naar[…]
  • Ouderwets gastvrij!
   Hotel dat door de jet set van deze wereld wordt verkozen boven de 5-***** hotels. Niet omdat de badkamers gouden kranen hebben. Maar omdat[…]
  • Oh what a night!
   Binnen 2 kliks werd ik via google naar dit hotel geleid en ik was online al enthousiast! Natuurlijk houd je wat rekening met foto's[…]
  Lees meer Reviews

  Of schrijf zelf een review door op het logo hier onder te klikken.

  tripadvisor