Aankomst: Vertrek: Personen: Promocode
Kamers: Ontbijt:

Carnaval 2013

10, 11 en 12 februari 2013

Carnaval 2013Bijzonder straatcarnaval in Maastricht

Carnaval in Maastricht is anders dan in de rest van Limburg. Niet alleen word er veel meer aandacht besteed aan de kostuums (‘Pekskes’) en aan het schminken van het gezicht. Wat ook bijzonder is aan het Maastrichtse Carnaval is dat het merendeel zich buiten afspeelt, het zogenaamde straatcarnaval (‘straotkarneval’).

De stad is helemaal versierd in de officiële kleuren rood, geel en groen en op iedere hoek en ieder plein is wel wat te doen.

Programma Carnaval in Maastricht:

Carnaval 2013Zaterdag 9 februari

Om 13.11u start het Carnaval met het inhalen van de prins op het station. Hierna volgt een feestelijke optocht richting het stadhuis, waar ’s avonds een receptie wordt gehouden.

Zondag 10 februari

Onder het toeziend oog van het Garde Regiment “de Kachelpiepers” wordt de prinselijke vlag gehesen voor het huis van de stadsprins op het Vrijthof. Hierop volgen om 12.11u elf kanonschoten om het Carnaval “in te schieten”. Om 13.33u start de grote optocht bij het Centraal station, deze trekt door Wyck en het centrum van Maastricht.

Maandag 11 februari

Op Carnavalsmaandag is het “familiedag” in Maastricht.
Vanaf 14.11u starten op zes podia verspreid door het centrum een groot aantal Carnaval gerelateerde optredens. De podia bevinden zich op de volgende locaties:
- Stationsstraat
- Cörversplein
- Maasboulevard
- Maaspromenade
- Markt
- Vrijthof

carnaval 2013Dinsdag 12 februari

Om 14.11u start het “Zate Hermeniekes concours”, de hoofdactiviteit van deze dag. Om 20.33u vertrekt de laatste stoet vanaf de markt met als eindpunt. Hier wordt om 23.55u ’t Mooswief omlaag gehaald.

Tijden:

Zaterdag 9/02 vanaf 13.11
Zondag 10/02 vanaf 12.11
Maandag 11/02 vanaf 14.11
Dinsdag vanaf 12/02 14.11
Het Mooswief gaat dinsdagavond om 23.55 omlaag, dan is het Carnaval officieel afgelopen.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Omdat er met carnaval veel te doen is in het centrum van Maastricht, worden veel straten afgesloten. Wij raden daarom u aan om de auto te laten staan en met het openbaar vervoer naar het centrum van Maastricht te gaan. Vanaf Townhouse Designhotel Maastricht rijdt u met de buslijnen 3, 4, 10 en 34 naar het vrijthof. De bussen rijden naar en vertrekken van de bushalte aan de Helmstraat (cafézijde Vrijthof).

Als u vanuit Townhouse Designhotel Maastricht wilt lopen naar het vrijthof, dan doet u er volgens onderstaande route zo 'n 17 minuten over.

Voor meer info kijk op youropi.com/carnaval-in-Maastricht-2013

Heeft u nog vragen over Carnaval in Maastricht of Townhouse Designhotel Maastricht? Mail ons gerust: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Veel plezier met Carnaval in Maastricht,
Team Townhouse hotel Maastricht.

 

Nieuwsbrief

  •  *
  •  *
  •  *